The Junction Cambridge

The Junction Cambridge

  • Clients:

    The Junction CDC

  • Locations:

    Cambridge, Cambridgeshire

  • Project Value:

    £6.7 Million

  • Programme:

    2003-2005

  • Architects:

    Plowman Brown Architects Ltd

  • Cragg Duties:

    Project Monitor

    Employers Agent

    Contract Administrator

  • Procurement:

    Design & Build

  • Photos by

    ©N Chadwick and ©Richard Rogerson

Project Details:

Restoration and refurbishment for the delivery of the Arts Council England funded dance venue, 300 seat auditorium / theatre, Children’s theatre and community rehearsal space.

The restoration and refurbishment of the existing music venue had to be completed within a limited period and to a standard required for modern venues whilst not losing the intrinsic style and value of the existing venue. The new build theatre/drama spaces were built within a landlocked site with limited access.

The focus on the development was to provide new and improved facilities whilst not alienating or losing any of the existing clientele.

Funding:

  • Arts Council England
  • Cambridge City Council
  • South Cambs District Council
  • Charles Wells Brewery
  • Junction CDC
  • Private and Corporate Sponsorship and fundraising